ADVOCATENKANTOOR

PATRICK LAUWERS

Patrick

PATRICKER LAUWERS

ADVOCAAT

Na zijn studies in de rechten te Leuven en tijdens zijn studies in de economie te Brussel, verdiepte Patrick Lauwers zich verder in de fiscaliteit als assistent aan de Faculteit Rechten, Instituut voor Fiscaal Recht, van de KULeuven onder leiding van Prof. Dr. F. Vanistendael.

In 1992 maakte Patrick Lauwers de overstap naar de balie en legde hij aan de Brusselse balie zijn eed af als advocaat. Zijn stage deed hij aan het vroegere fiscaal kantoor Tournicourt & Vanistendael te Brussel en bij het kantoor van Mr. André Corthouts te Hasselt. Na het doorlopen van de stage, startte hij in 1995 een kantoor op met Caroline Vanderkerken. Nadat zij zich meer richtte op een academische carrière en uiteindelijk op de magistratuur (momenteel is Mevrouw VANDERKERKEN Raadsheer in het Hof van Beroep te Brussel en Professor aan de UHasselt voor het vak fiscaal recht), vormde Patrick Lauwers een kantoor met onder meer Ludo Dillen en Prof. Dr. Bruno Peeters, hoogleraar fiscaal recht te Antwerpen.

Einde 2004 koos Patrick Lauwers resoluut voor een eigen kantoor met als doel een persoonlijke dienstverlening voor klanten tegen haalbare tarieven. Patrick(-Louis en vandaar PL) Lauwers werkt als bestuurder van BV PL LAUWERS met zetel te zetel de Plantenstraat 49 te 3500 Hasselt.

Patrick Lauwers is naast zijn advocatuur steeds verbonden gebleven aan de onderwijswereld en reeds meer dan  10 jaar praktijkassistent aan de UHasselt voor het vak Fiscaal Recht en het vak Fiscaal en Economisch Strafprocesrecht. Verder is hij ook sinds jaren lid van de kernredactie van Fiscoloog, een gezaghebbende fiscale nieuwsbrief, en redactiesecretaris van het tijdschrift F.J.F. (Fiscale Jurisprudentie-Jurisprudence Fiscale) waarin een selectie van de belangrijkste Belgische fiscale rechtspraak wordt opgenomen.